Accés directe als continguts Anar a l'inici de la pàgina Accés directe al sistema de navegació Anar a la pàgina d'accessibilitat i dreceres de teclat Cercador d'ocupació Mapa web
SOC
Servei d'Ocupació de Catalunya

RSS del SOC

RSS

Si voleu tenir accés als titulars del SOC de manera fàcil, ràpida i des de qualsevol lloc, la solució és la RSS.

Gràcies a la RSS, podreu subscriure-us al SOC i consultar les darreres notícies de forma personalitzada. Així podreu accedir en temps real a tots els titulars de les informacions que es van publicant i a les notícies que apareixen a la Home del web.

Què és la RSS?

RSS significa "Really Simple Syndication". La RSS és una forma de distribució de continguts que identifica les parts més importants d’una peça informativa, com pot ser el títol o el resum d’una noticia.

Mitjançant un lector o afegidor de RSS, l'usuari es pot subscriure a una publicació i veure, cada cop que es connecti al lector de RSS, si hi ha continguts nous i fer un cop d'ull a la informació bàsica abans d'entrar a l’article sencer publicat al web. Els lectors i afegidors de RSS no només permeten llegir una única publicació, sinó que faciliten la subscripció a milers de webs i blogs de tota mena.

Com subscriure-s'hi?

Per subscriure’s al SOC per mitjà de la RSS, cal un lector o afegidor de RSS. Els lectors poden ser pàgines web, programes informàtics o bé navegadors.

Exemples d’alguns lectors o afegidors de RSS:

  • Navegador. Firefox.
    Aquest navegador permet subscriure's a les RSS utilitzant els marcadors o favorits.
  • Pàgines web. Bloglines, MyYahoo o Google Reader.
    Només cal enregistrar-se en aquests serveis i afegir subscripcions. D'aquesta manera, podreu accedir a les vostres RSS des de qualsevol ordinador i fins i tot aparells mòbils amb possibilitat de connectar-se a la xarxa.
  • Programa. FeedReader.
    Cal descarregar-se el programa a un ordinador o terminal mòbil, instal·lar-lo i subscriure's a la RSS (Afegir feed o subscripció). Només es podran consultar les subscripcions fetes a un ordinador.

Una subscripció pas a pas

Cliqueu sobre el botó RSS. Copieu l’adreça o URL que apareix en el navegador. També podeu situar-vos damunt el botó RSS i fer clic amb el boto dret del ratolí, obrir el menú contextual i seleccionar "Copiar ruta d’enllaç".

Entreu al vostre afegidor o lector. Introduïu la URL que heu copiat a l’apartat d’afegir feed o subscripcions del vostre lector. Quant deseu, comproveu que la RSS forma part de la vostra llista de subscripcions.