Accés directe als continguts Anar a l'inici de la pàgina Accés directe al sistema de navegació Anar a la pàgina d'accessibilitat i dreceres de teclat Cercador d'ocupació Mapa web
SOC
Servei d'Ocupació de Catalunya

SERVEI D'ORIENTACIÓ PROFESSIONAL

Penseu en el CV
  • És convenient que si ja disposeu d'un curriculum vitae el porteu imprès el dia de la vostra cita

Demaneu cita prèvia per tal que el personal qualificat de la vostra Oficina de Treball es pugui posar en contacte i us pugui acompanyar i assessorar en el procés d'incorporació al mercat laboral. És un servei gratuït del Servei d'Ocupació de Catalunya

Us ha passat mai que no sabíeu per on començar a buscar feina?
Heu tingut etapes en què no sabíeu de què volíeu treballar?
Envieu molts currículums però no obteniu resposta de les empreses?
Sabeu què les el que t distingeix de la resta de professionals?


 

Servei d'orientació professional del SOC

Per a què serveix?

El servei d'orientació professional del SOC us facilita un major coneixement del mercat laboral i us permet avaluar si disposeu de tot allò que el mercat demana per accedir a la feina (o feines) que voleu, i què podeu fer per augmentar les possibilitats d'aconseguir-la.

Com funciona?

És un procés en el que feu entrevistes i reflexions tant individuals com conjuntament amb personal professional o, addicionalment, participeu en accions de grup amb altres persones que es troben en una situació similar a la vostra.

S'estableix una relació de confidencialitat i col·laboració mútua que possibilita que aprengueu noves competències per autoorientar-vos progressivament en la vostra situació laboral actual i futura.

Durant el temps que dura el procés el Servei d'Ocupació de Catalunya us ajuda a:

  • Definir els vostres objectius professionals.
  • Conèixer els vostres principals interessos i motivacions.
  • Prendre consciència d'allò que les empreses i els professionals requereixen i ofereixen.
  • Identificar les vostres capacitats i limitacions en l'àmbit laboral.
  • Realitzar un pla d'acció per millorar i aconseguir els vostres objectius.
  • Estar ben enfocat en una recerca eficient de la vostra feina.

Qui participa?

L'orientació és un acord entre, com a mínim, dues persones que necessàriament han d'adoptar un paper actiu en el procés:

  • La persona usuària és l'expert en la seva pròpia vida i té la funció d'aportar la motivació i els recursos personals per aconseguir allò que vol en l'àmbit professional.
  • L'orientador/a professional és l'expert/a en estimular la capacitat per situar l'usuari en el món laboral i té la funció d'ajudar a construir ponts entre la seva situació laboral actual i la situació en la qual vol trobar en un futur proper. Acompanya la persona en el recorregut d'esbrinar allò que pot oferir al mercat de treball i el que aquest li ofereix.

Cita prèvia

Per tal d'inscriure-us al servei d'orientació professional podeu demanar cita prèvia enviant un correu electrònic a cita.orientacio.soc@gencat.cat, amb el vostre nom i número de DNI. Des de la vostra Oficina de Treball contactaran amb vosaltres per acordar la cita i iniciar el servei.

Recordeu que:

Per demanar aquest servei d’orientació professional s'ha d’estar inscrit com a demandant d’ocupació a l'Oficina de Treball del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya corresponent; i que, l'horari d'atenció al públic de les oficines del SOC és de 8.30 fins a les 14 hores.

Important: és convenient que si ja disposeu d'un curriculum vitae el porteu imprès el dia de la cita.